Teknoloji

Microsoft doğal afetlerde yardım ve haber ulaştırmayı amaçlayan HelpBridge uygulamasını yayınladı

Microsoft’un hazırladığı HelpBridge adlı uygulama kullanıcıların acil durumlarda ulaşılacak kişi veya kuruşların listelerini oluşturması ve sonrasında gerçekleşmesi muhtemel bir felaket anında başkalarıyla iletişimin kurulması için gerekli ortamın oluşturulması gibi işleri üstleniyor. Uygulama ABD’deki Windows Phone, iOS ve Android kullanıcıları için sunuldu.

Uygulamanın açılış sayfasında yer alan bir çift buton yardıma ihtiyaç duyduğunuzu veya iyi durumda olduğunuzu hızlı bir şekilde bildirmenizi sağlıyor. Bunlardan bir tanesine dokunduğunuzda oluşturduğunuz acil durum listesine durumunuzu içeren bir mesaj e-posta veya SMS aracılığıyla iletiliyor, ya da Facebook üzerinden durum güncellemesi olarak paylaşılıyor. Uygulama içinde yer alan “Yardım Et” başlıklı başka bir bölüm de doğal afet alanı dışındaki insanların da yardım göndermelerine olanak sağlıyor. Burada PayPal bağlantıları ve kısa mesajla yardım gönderme bilgileri gibi unsurlar bulunuyor.

HelpBridge uygulaması Azure ve aralarında AidMatrix ve Mobile Giving Vakfı’nın da bulunduğu çeşitli iş ortakları servislerinden yararlanılarak geliştirilmiş. Facebook’un geçtiğimiz yıllarda Japonya’da kullanıma sunduğu Felaket Mesajlaşma Panosu gibi benzer sistemlere göre biraz daha geniş yayılıma sahip olan HelpBridge konum veya olay odaklı doğal afet servislerinin aksine farklı şartlar altında da işe yarayabiliyor, bu da uygulamanın meydana gelecek tüm kaza ve felaketlerde kullanılabileceğini gösteriyor.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER