Teknoloji

Microsoft DJI ile birlikte drone’ları Windows 10’a bağlayacak

dji fpv drone

dji microsoft droneDJI, Microsoft ile iş birliği yaparak Windows 10 için yeni bir drone yazılım geliştirme araç seti (SDK) geliştiriyor. Bunun sayesinde tam uçuş kontrolü sağlanabilecek, aynı zamanda Windows 10 PC’lerine veri transferi mümkün olacak. Diğer bir deyişle, DJI’nin drone’ları Windows bilgisayarlara doğrudan bağlanabilecek.

Drone’ları kontrol etmenin yanı sıra, SDK multispektral sensörler ya da özelleştirilmiş tetik mekanizmaları üçüncü taraf donanımları DJI’nin drone’larına kolaylıkla entegre etmeye imkan sağlayacak. Böylelikle müşterilerin drone’larıyla yapabileceklerinin sınırı genişleyecek.

dji microsoft drone sdk

İlerleyen aşamada iki şirketin, Microsoft’un Azure platformunu, DJI’nin ticari çözümleri için tercih edilen bulut sağlayacısı olarak kullanmak için birlikte çalışacağı da belirtiliyor. Aynı zamanda kurumsal müşteriler için, Microsoft’un yapay zekâ servislerinin kullanılarak hava görüntülerinin ve videolarının analiz edilmesi ve yorumlanması da yapılacaklar arasında yer alıyor.

Build 2018 açılış toplantısında iki şirket, iş ortaklıklarının şimdiye kadar ne gibi meyveler verdiğini de gösterdi. Yeni SDK’dan ve Azure omurgasından yararlanan bir DJI Mavic drone’un çektiği görüntüler anında Windows 10 uygulamasında gösteriliyor. Bu görüntülerden yola çıkılarak zarar görmüş bir boru tespit ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER