Eğlence

Microsoft dijital hediye programına PC oyunlarını da dahil ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft dijital hediyeMicrosoft dijital hediye programını PC oyunlarını da kapsayacak şekilde genişlettiğini açıkladı. Söz konusu genişleme kapsamında PC oyunlarının yanı sıra haritalar ve temalar gibi oyun içi unsurları da hediye etmek mümkün olacak.

Dijital hediye programına PC’leri de dahil eden Microsoft, Xbox One oyunları konusunda da bir adım attı. Şirket program çerçevesinde tüm Xbox One oyunlarının hediye edilebilmesinin önünü açtı. Daha önce sadece seçilmiş Xbox One oyunlarını ve oyun içi içeriklerini, Xbox Live Gold ve Xbox Game Pass abonelikleri hediye edilebiliyordu.

Dijital hediye programının kapsamı genişletilse de, bu durum ortada bazı kısıtlamaların olmadığı anlamına gelmiyor. Örneğin, Microsoft oyuncuların daha önce satın aldıkları bir oyunu arkadaşlarına hediye etmelerine izin vermiyor. Şirket dijital hediye programının amacının oyun paylaşımı olmadığının, önceliğin aile ve arkadaşlara dijital yazılım hediye etmek için kolay bir yol sunmak olduğunun altını çiziyor. Buna ek olarak, 14 günlük süre içinde bir kişi sadece iki oyunu hediye edebiliyor. Xbox 360 ve orijinal Xbox oyunlarını hediye etmeye izin vermeyen Microsoft, ön siparişteki oyunları da kapsam dışında tutuyor.

Microsoft dijital hediye programı çerçevesinde PC oyunu hediye etmek isteyenlerin bu dileklerini şimdiden gerçekleştirebileceğini belirtti. Xbox One oyunlarının tamamını hediye etmek isteyenler de kısa süre içinde bu imkandan yararlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER