Teknoloji

Microsoft Defender Mac bilgisayarlara geliyor

microsoft yapay zekâ

Microsoft yaptığı bir duyuruyla Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruma (ATP) aracının Mac’e geleceğini açıkladı. Daha önceleri bu araç sadece Windows için sunulan ve Microsoft 365 abonelerinin makinelerini ve BT yöneticilerinin güvenli tutmaya çalıştığı varlıkları koruyan bir çözümdü. Ayrıca Windows Defender ATP adını taşıyordu. Ancak Mac’e de geleceği için Microsoft “Windows Defender” adını “Microsoft Defender” olarak değiştirmeye karar verdi.

Microsoft’un Office ve Windows’tan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Jared Spataro, TechCrunch‘a verdiği demeçte, “Bizim için her şey, kişiyi takip eden ve bireyin daha üretken olmasına yardım eden deneyimlerle ilgilidir. Tıpkı daha önce Office ile yaptığımız gibi ki, bunu sadece Windows’un dışına çıkarmak bizim için büyük bir hamleydi, ancak gerçekten doğru bir işti. Bu nedenle ilerleyeceğimiz yön burası” şeklinde ifadeler kullandı.

Yönetici, bunun Microsoft’un Windows odaklı yaklaşımından vazgeçtiği anlamına geldiğini üstüne basarak dile getirdi. Bu hamleyi Office uygulamalarını iPad ve Android’e benzetti. Spatro, “Bu Microsoft 365 deneyiminin yalnızca Windows merkezli olmaması için her uç noktayı güvence altına almamızın niyetimiz olduğunu söyleyerek aynı yöne bakıyoruz.” diye sözlerine eklemede bulundu.

Microsoft Defender, Microsoft 365’in bir parçası olacağı için, bu kullanıcıların Mac bilgisayarlarla bir işinin olup olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak hem Windows hem de Mac sistemleri bir arada bulunduran birçok işletme var. Bunlar çalışanlarına hâlihazırda Office uygulamalarını temin ediyor. Tüm sistemlere yayılan bir güvenlik çözümü de BT departmanlarının işlerindeki karmaşıklığı azaltacaktır. Üstelik güvenlik seviyesini düzgün biçimde tutmaya da yardımcı olacaktır.

Microsoft Defender ATP’nin Mac versiyonunun çıkarılmasına ek olarak, şirket servise ait yeni tehdit ve hassasiyet yönetim yeteneklerini de duyurdu. Son birkaç aydır Microsoft, işletmelere güvenlik tehditlerini proaktif biçimde izlemeyi ve tespit etmeyi sağlayan araçları sunuyor.

“Şu an müşterilerimizden duyduğumuz şey, ortamın giderek daha da karmaşık hale geldiği, almaya başladığımız uyarıların hacminin oldukça büyük olduğu,” dedi Sparro ve “Tüm bunları çözmek ve ne yapılması gerektiğini bulmak için gereken binlerce kişiyi işe alma bütçemiz gerçekten yok.” şeklinde sözlerini devam ettirdi.

Bu yeni araç ile birlikte Microsoft, otomatik öğrenmenin yeteneklerinden yararlanıyor, tehditleri önceliklendiriyor ve iyileştirmeleri müşterilerine sunuyor.

Spataro, Microsoft’un Windows odaklı yaklaşımı yerine kişi odaklı yaklaşımı benimsediğini, şirketin sistemlerin büyük bir kısmının korunmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Aynı zamanda Microsoft, kullanıcılarından aldığı milyonlarca geri bildirimi müşterilerine proaktif biçimde yardım etmek için kullanabileceğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER