Teknoloji

Microsoft, DALL-E 3 ile sanal gerçeklik yaratma imkanını Bing’e getiriyor

microsoft bing dall-e 3

Microsoft, OpenAI’nin DALL-E 3 resim oluşturucunun gücünü kullanıcılarıyla paylaşacağını duyurdu. Artık mesajlaşma özelliğiyle birkaç cümle yazarak sınırsız sayıda resim oluşturmak mümkün olacak.

DALL-E 3, bu ekimde ChatGPT’nin kurumsal kullanıcılarının kullanımına sunulacak ve kullanıcıların birkaç cümle yazarak fotoğraf üretmelerini sağlayacak. Microsoft, Bing’deki DALL-E 3’ün devreye gireceği tarihi belirtmedi.

Microsoft aynı zamanda Bing’e yeni alışveriş özellikleri ekledi. Bing, ürünün nasıl kullanılacağına dair özel sorular sorabilir veya kullanıcıların gereksinimlerine tam olarak uyan doğru ürünü bulmalarını sağlayabilir. Bing, indirim kodlarını bulma ve kullanma imkanı da veriyor. Bing artık önceki sohbetleri hatırladığı için çok daha kişiselleştirilmiş yanıtlar sağlayabiliyor.

DALL-E 3 ve yeni Bing: Rekabette yeni bir evre

Bing, Microsoft’un OpenAI ile ortaklığından faydalanan ilk ürünlerinden biriydi ve şirket, platformu daha da güçlendirmeyi umuyor. Microsoft, Bing’i yeniden canlandırmak için bu Şubat’ta OpenAI’nin GPT tarafından desteklenen nesil AI özelliklerini getirdi. O zamandan beri Bing, sorguları yanıtlamak, haberleri öne çıkarmak, “alışveriş rehberleri” oluşturmak ve daha fazlası için bir sohbet botu gibi çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER