Teknoloji

Microsoft Courier tablet projesini rafa kaldırdı

Microsoft’un üzerinde çalıştığı dedikoduları yapılan Courier isimli tabletle ilgili şirketten resmi bir açıklama geldi. Redmond’dan gelen elen açıklama hayalkırıklığı yaratacak türden.

Microsoft’un kurumsal iletişimden sorumlu yöneticisi Frank Shaw, Microsoft’un her bölümünün farklı fikirler üzerinde sürekli araştırmalar ve testler yaptığını belirterek, yeni teknolojileri geliştirip tasarlamanın şirketin DNA’sında bulunduğunu söylüyor. “Courier” projesi de bu tarz çalışmalara bir örnek olarak gösteren Shaw, şu anda şirketin planları arasında böyle bir cihaz üretmenin yer almadığını da sözlerine ekliyor.

Henüz doğmamış bir cihazı öldürmek fazlasıyla zor olmalı. Konuyla yakından ilgili bir kaynağa göre Courier projesi Microsoft için yeni bir potansiyel ürün kategorisi olarak geliştirilmeye başlanmış. Şirket içinde tasarlanan bu proje için yapılan planlar piyasaya sunulacak bir cihazın planlarına benziyormuş. Ne yazık ki, işler bir türlü şekillendirilememiş ve bunun sonucunda tasarım periyodu da ortaya bir ürün çıkarılamadan sonlandırılarak kaynaklar başka bir projeye kaydırılmış. Bu durum gelecekte Microsoft’tan benzer şeyleri göremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Courier’i iş başındayken gösteren kurgu videolar kalmaya devam edecek, ancak ne yazık ki, sadece kurgu olarak…

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER