Teknoloji

Microsoft Cortana için Outlook entegrasyonu ve üçüncü taraf uygulama desteği sunuyor

microsoft cortana

Microsoft, Build 2016’nın açılışı için düzenlediği etkinlikte dijital asistanı Cortana için hazırladığı yeni özellikleri duyurdu. Cortana’nın Outlook e-posta ve takvim uygulamalarıyla entegrasyonunu daha sıkı hâle getiren Microsoft, belirli zaman ve aktivite talepleri için de daha akıllı tanıma özellikleri sunuyor. Android telefona gelen mesajları PC üzerinden yanıtlamak ve başka akıllı görevleri gerçekleştirmek de Cortana’nın görev tanımı içine girdi.

Yazılımcılar Microsoft Cortana’yı uygulamalarına entegre edebilecek. Böylelikle üçüncü taraf uygulamalarda da sesli komutlarla ve diğer otomatik fonksiyonlarla bazı görevleri yerine getirmek mümkün hâle gelecek.

Microsoft’un önemli silahlardan Skype ile de birlikte çalışma yetisi kazanan Cortana, üçüncü taraf robotlarla sohbet ekranı üzerinden iletişim kuracak ve kullanıcılara yardımcı olacak. Yapay zeka robotlarıyla dolduracağı ekosisteminin merkezine Cortana’yı yerleştirmeyi planlayan Microsoft, yeni dönemde makinelerin insanlara eskisinden çok daha fazla yardımcı olmasını öngörüyor.

Kilit ekranı desteği gibi bazı Cortana özellikleri, Windows 10 için yayınlanacak Yıldönümü Güncellemesi ile kullanıcılara ulaştırılacak. Diğer yenilikler ise daha sonraki dönemde kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER