Manşetler

Microsoft dijital asistan Cortana’yı iOS ve Android’e getiriyor

Microsoft Cortana’yı iOS ve Android’e getireceğini duyurdu. Yazılım devi her bir mobil işletim sistemi için yayınlayacağı uygulamalarla dijital asistanının Windows ekosistemi dışında çalışmasına imkan sağlayacak.

Bugün Microsoft bu uygulamalara erken bir bakış atma imkanı sağlıyor, ancak şirket çok yakında Windows kullanıcıları gibi iOS veya Android kullanıcılarının da Cortana’ya aynı soruları sorarak hayatlarını kolaylaştıracak karşılıklar alabileceklerini söylüyor.

Cortana iOS veya Android’de Windows’daki versiyonu kadar güçlü olmayacağını biliyoruz, ancak Microsoft bildirim desteğini kullanarak spor karşılaşmalarının sonuçları, uçuş bilgileri ve bunun gibi Windows Phone veya Windows 10’da dijital asistanın sunduğu işlevlerin büyük bir kısmını sunmaya çalışacak.

Microsoft’un Cortana’yı başka platformlara taşıması şirketin servis ve işlevlerini Windows 10’dan bütün akıllı telefonlara taşımasının bir parçasını oluşturuyor. Microsoft’un telefon yardımcısı Windows 10 PC sahiplerine Android, Windows veya iOS telefonlarında, OneDrive, OneNote ve diğer uygulama ve servislerinde yararlanmayı sağlayacak ilgili uygulamaları bulmalarına yardım edecek.

Cortana şu anda Türkçe’yi desteklemiyor, Türkiye’de satılan Windows telefonlarında kullanılmıyor. Türkçe desteği gelmediği sürece Cortana’nın buralarda kullanılması da söz konusu olmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER