Teknoloji

Microsoft Cortana’yı Outlook iOS ve Android uygulamalarına getiriyor

microsoft cortana windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Cortana dijital asistanına e-posta konusunda yavaş yavaş daha fazla yetenek ekliyordu. Ancak bunu Outlook mobil uygulamasına doğrudan entegre etme konusunda şimdiye kadar direnç gösteriyordu. Bu durum yakında değişiyor gibi görünüyor. Microsoft’un planlarından yakından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine belirttiğine göre, şirket Outlook’un iOS ve Android uygulamalarında Cortana’yı test ediyor.

Cortana entegrasyonu popüler e-posta istemcisinin kullanıcılarına e-posta iletilerini sesli olarak dinleme ve cevapları sesli olarak verme imkanı sunacak. Bu durum özellikle otomobille seyir hâlindeyken kullanışlı olacaktır. Microsoft Cortana entegrasyonunu doğrudan Outlook mobil içinde, Bluetooth üzerinden çalışabilecek ve mesajları sesli olarak okuyabilecek biçimde deniyor. Kullanıcılar Cortana’ya “e-postam nerede” diye sorabilecek veya belirli bir kişiden gelen mesajları okumasını isteyebilecek.

Microsoft şu anda Cortana entegrasyonunu içeride test ediyor. Eğer geri bildirimler olumlu olursa, bu özelliğin beta olarak sunulması, daha sonra da Outlook iOS ve Android uygulamalarının herkese açık sürümlerine gelmesi bekleniyor.

Outlook’ta Cortana entegrasyonu haberleri Microsoft’un Outlook’un iOS ve Android uygulamalarından sorumlu kişiyi Cortana dijital asistanının sorumluluğuna da getirmesinden birkaç hafta sonra geldi. Microsoft’a, yazılım üreticisi Acompli e-posta uygulamasını satın aldığında katılan Javier Soltero, Microsoft’un yapay zekâ ve araştırmalar biriminin başı durumundaki Harry Shum’a raporlayacak.

İLGİLİ HABERLER