Teknoloji

Microsoft Cortana daha fazla dilde çeviri desteği sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft cortana

Microsoft’un sesli asistanı Cortana’nın Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyanca konuşan versiyonları, artık yol arkadaşlığı konusunda kullanıcılara çok daha fazla yardımcı olacak. Microsoft Cortana, İngilizce ve Çince versiyonlarında sunduğu anında başka dillere çeviri özelliğini, desteklediği diğer dillere de getiriyor. Bu imkandan faydalanabilmek için Windows 10 ile çalışan bir makineye veya cihaza sahip olmak gerekiyor.

Örneğin, “Hey Cortana, tuvalet nerede cümlesini Japoncaya çevir.” cümlesi Almanca, Fransızca, İspanyolca veya İtalyanca söylendiğinde Cortana hızlı bir tercüme işlemi gerçekleştiriyor ve sonucu kullanıcıların karşısına çıkarıyor.

Yüksek sesle konuşamayacak durumda olanlar, Cortana’nın araç çubuğundan faydalanarak tercüme edilmesini istedikleri kalıbı yazıya dökebiliyor. Özellikle dünyanın dört bir yanını gezmeyi sevenler için bu imkanın bir hayli yararlı olacağını söylemek pek zor değil. Anında çeviri özelliği, Cortana’ya Siri ve Google Asistan gibi diğer dijital asistan servislerine karşı önemli bir avantaj sağlıyor. Bu avantajın Windows 10’a genel anlamda nasıl bir katkı sağlayacağını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor. Mobil cihazlarda işe yaraması muhtemel gözüken bu özelliğin ne kadar çok kişiye ulaşabileceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Microsoft, farklı platformlarda sunduğu çeviri uygulamalarının da seyahatler için vazgeçilmez araçlara dönüşmeye başladığı söylenebilir. Microsoft Translator iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, çevrim dışı çalışma özelliğini getiriyor. Android uygulaması ise yayınlanan güncellemeyle daha fazla dil desteği sunuyor.

İLGİLİ HABERLER