Teknoloji

Microsoft Android için Cortana’nın beta sürümünü yayınladı

cortana-android-200715

Microsoft’un Android için hazırladığı Cortana uygulamasının ilk sürümlerinden biri, geçtiğimiz hafta internete sızmıştı. Redmond merkezli şirket, yaklaşık 5 haftalık bir dönemin ardından Cortana’nın Android uygulamasına resmiyet kazandırdı. Google Play Store’da yayınlanan uygulamanın beta sürümünü ABD’deki tüm Android kullanıcıları indirebilecek.

Cortana Android uygulamasını ilk etapta küçük bir test grubuna açan Microsoft, o günden bu yana sürekli olarak geliştirme çalışmaları yapıyor. Cortana’nın Android cihazın Home tuşuna basıldığında Google Asistan’ın yerine ortaya çıkabilmesi, uygulamanın en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Cortana’nın Windows versiyonlarında bulunan ve sanal asistana sesli komutlar vermeyi sağlayan “Hey Cortana” özelliği, uygulamanın Android sürümünde cihaz konfigürasyonlarının çokluğu nedeniyle bulunmuyor. Tıpkı Windows versiyonunda olduğu gibi, Cortana Android uygulaması da kullanıcıların kendilerine ilişkin olarak depolanan bilgileri görmelerine izin veriyor.

Uygulama kullanıcılara yakınlarındaki etkinlikler, mekanlar, haberler, spor etkinlikleri ve hava durumu gibi konularda da bilgi sağlayacak. Cortana Android uygulamasının beta sürümünü şu an için sadece ABD’deki kullanıcıların Google Play Store üzerinden indirebildiklerini bir kez daha vurgulamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER