Teknoloji

Microsoft Cortana ile çalışan akıllı termostat GLAS ön siparişe çıktı

microsoft cortanaMicrosoft Cortana isimli dijital asistanını bilgisayar ve telefonların ötesine taşımak için çalışmalarına uzun süredir başlamıştı. Bu çalışmalar doğrultusunda Cortana’yı önce akıllı hoparlörlere entegre eden şirket, daha sonra da Johnson Controls ile GLAS isimli bir akıllı termostat geliştirmişti. Geçtiğimiz yıl gözler önüne çıkan GLAS için ön sipariş süreci de sonunda başladı.

İç mekan ve dış mekandaki hava kalitesini izleyebilen GLAS, oda sıcaklığını da buna göre ayarlayabiliyor. GLAS, Cortana aracılığıyla hem bilgi gösteriyor hem de sesle kontrol yetenekleri kazanıyor.

Yarı saydam bir ekran görünümündeki GLAS, görüntüsü itibarıyla farklı oda ve çevrelere uyum sağlayacak gibi görünüyor. Ancak bunun için biraz yüksek bir bedel ödemeyi göze almak gerekiyor. Mart ayında sevkiyatı başlayacak olan GLAS’ın fiyat etiketinde 319 dolar yazıyor. Bu rakam, rakip ürünlerin fiyatlarından daha yüksek bir yerde duruyor.

Microsoft Cortana ile GLAS kontrol edilebilecek

GLAS, Microsoft’un Windows 10 IoT Core işletim sistemiyle çalışıyor. Qualcomm Snapdragon 410E işlemci taşıyan akıllı termostat, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı özelliğine sahip. GLAS sıcaklık kontrolü, hava durumu bilgisi verme gibi işlemleri mobil uygulaması aracılığıyla yerine getirecek. Microsoft Cortana ve tarayıcı üzerinden de GLAS’ın kontrolünü mümkün kılacak. GLAS hem ofislerde hem de mesken olarak kullanılan evlerde kullanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER