ManşetlerTeknoloji

Microsoft Copilot’un hem web hem de mobil tasarımını yeniliyor

microsoft copilot

Microsoft Copilot ile üretken yapay zekâ sohbet botlarını tamamen benimsemişti. Şirket şimdi de Copilot‘a yeni bir görünüm kazandırıyor. Copilot artık hem web’de hem de mobilde daha farklı bir yüzle kullanıcıların karşısına çıkacak. Microsoft’tan yapılan açıklamada, sohbet botunun yanıtlarının daha temiz bir görünüm içinde sunulacağı belirtilirken, Copilot’un yeteneklerinin de önemli istemlerden oluşan bir listeyle vurgulanacağı ifade edildi.

Yeni tasarım, ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi Finali’nin yani bilinen adıyla Super Bowl’un hemen öncesinde duyuruldu. Microsoft, dört yıl aradan sonra ilk kez bu büyük maç için bir reklam hazırladı. Bu reklamda Copilot başrolü üstleniyor ve kullanıcıların Copilot mobil uygulamasıyla yapabileceği bazı şeyler gösteriliyor.

Microsoft, yapay zekâ destekli Bing Chat’i 7 Şubat’ta yayınlamıştı. Şirketten verilen bilgiye göre, şu ana kadar insanların çeşitli Copilot deneyimleri aracılığıyla 5 milyar sohbete katıldığı ve 5 milyar görüntü oluşturduğu belirtildi. Copilot’un Bing ve Edge’in pazar paylarının artmasına yardımcı olduğu da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Microsoft Copilot için daha fazla görüntü düzenleme ve oluşturma seçeneği sunuyor

Bu arada, Copilot artık daha fazla görüntü düzenleme ve oluşturma seçeneğine sahip. Copilot’taki Tasarımcı (en azından bazı bölgelerde) artık oluşturulan görselleri sohbet robotundan ayrılmaya gerek kalmadan düzenlemeye olanak tanıyor. Örneğin, kullanıcılar bir görüntüyü piksel sanatına dönüştürebilecek veya arka planı bulanıklaştırabilecek.

Copilot Pro aboneleri, sohbetten çıkmak zorunda kalmadan görüntüleri yatay ve kare formatlar arasında yeniden boyutlandırabilecek ve yeniden oluşturabilecek. Microsoft Copilot içinde Designer GPT’yi de piyasaya sürecek. Bunun kullanıcılara “Copilot’un içinde fikirlerinizi görselleştirebileceğiniz sürükleyici, özel bir tuval” sağlayacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER