Teknoloji

Microsoft Clip Art görsel arşivini kapattı, yerine Bing Images kullanılacak

microsoft-clipart-021214

Microsoft dün yaptığı duyuruyla Office.com Clip Art galerisini resmen kapattığını açıkladı. 90’ların popüler görsel arşivi yerini Bing Images servisine bırakıyor. Böylelikle bundan böyle sunumlarınız gazete karikatüristlerinin elinden çıkmış izlenimini vermeyecek.

Clip Art’ın Office tarihinde önemli bir yeri bulunuyordu. Özellikle 90’larda ve 2000’li yılların başında Office dosyalarında, özellikle de PowerPoint sunumlarında Clip Art resimlerine fazlasıyla yer veriliyordu. Ancak zaman değişiyor, Microsoft’un üretkenlik paketi de evrimini sürdürüyor. Microsoft en sonunda artık demode olmuş bu servisi kapatma kararı aldı.

Bing Images’ın kullanılacak olması, Microsoft’un bundan böyle kullanıcıların dokümanlarında veya sunumlarında daha yüksek kaliteli, güncel ve Creative Commons lisanslama sisteminin parçası olan fotoğraflar sunma konusunda istekli olduğunu gösteriyor. Bundan böyle sunumlarınızda ve dokümanlarınızda eski model telefon çizimleri yerinde günümüzün modern cihazlarının fotoğraflarına yer verebilirsiniz. Creative Commons tabanlı görseller kişisel veya ticari amaçlar için ücretsiz olarak kullanılabiliyor, paylaşılabiliyor veya düzenlenebiliyor.

Microsoft yöneticisi Doug Thomas, insanların arama motorlarını daha fazla kullanmasıyla birlikte Office’in görsel kütüphanesinin kullanımının düştüğünü kaydetti. Word, Outlook ve PowerPoint 2013 gibi programlarda çevrim içi fotoğraf ekleme seçeneğinin altında Bing Görsel Arama servisi de bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER