Teknoloji

Microsoft efsane IntelliMouse’un yeni versiyonunu çıkardı

microsoft classic intellimouseMicrosoft ünlü IntelliMouse farenin modern versiyonunun duyurusunu gerçekleştirdi. Söz konusu çevresel arabirim cihazı ilk kez 1996’da çıkarılmış ve en son 2003’te güncellenmişti.

Microsoft’un ürün yelpazesi içindeki en simgesel farelerden bir tanesi olan IntelliMouse’un, şekli, boyutları ve sağlamlığı sayesinde dünya çapında hâlâ birçok hayranı bulunuyor.

Bu nedenle yazılım devi de bu ürünü Classic IntelliMouse adını verdiği modern bir versiyonla geri döndürüyor. Yenilenmiş fare de aynı ergonomik görünüm ve hissi barındırıyor, ancak en son nesil özellikleri de içeriyor.

Cihaz USB 2.0 kablolu bağlantı kullanarak çalışıyor ve üstünde beş farklı tuş yer alıyor. Bunlardan üçü Windows 10, 8.1 ve 7 için özelleştirilebiliyor. Microsoft’un ürün yelpazesindeki diğer birçok ürün gibi, yenilenmiş IntelliMouse da BlueTrack izleme teknolojisini destekliyor. Orijinal modelde olduğu gibi sol ve sağ tıklamalar için aynı Omron düğmelerini de barındırıyor.

microsoft classic intellimouseOrtadaki döndürme tuşu ve kenar tuşları için de üç adet Kailh düğmesi kullanılıyor. Microsoft bu farenin yepyeni bir mekanik mühendisliğine ve yapıya sahip, simgesel modelden de daha sağlam olduğunu söylüyor.

Microsoft’un Cihaz Tasarım Direktörü Simon Dearsley, izleme sensörü, tuşların esnekliği ve verdikleri his tarafında önemli iyileştirmeler yaptıklarını kaydetti. Hayranlarının 2003 yılında çıkmış IntelliMouse Explorer 3.0 ürünüyle aynı şekil ve boyutlara sahip bir ürünü görüp hissedebileceklerini de dile getirdi.

Yönetici, oyun dünyasının büyük bir kısmının hâlâ IntelliMouse 3.0’a bağlı kaldığına dikkat çekti. Şu anda piyasada var olan modern modern oyun farelerinin de kendi ürünleriyle aynı ergonomik genleri ve biçimi barındırdığını da öne sürdü.

Yeni Classic IntelliMouse ürünü yurt dışında Microsoft Mağaza‘dan, yaklaşık 40 dolar karşılığında sipariş edilebiliyor. Ürün sadece Windows işletim sistemleriyle uyumlu, macOS desteği bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER