Teknoloji

Microsoft’un Miracast destekli Chromecast rakibi aygıt gelecek ay çıkıyor

microsoft-wireless-display-adapter-240914

Google’ın Chromecast adını verdiği ve hâlâ Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayan HDMI aygıtı 35 dolarlık ABD satış fiyatıyla büyük ilgi gördü. Bu durum başka şirketlerin de benzer şekilde adım atmasına neden oldu. ABD’de faaliyet gösteren Roku, 49.99 dolarlık Streaming Stick aygıtını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Şimdi de Microsoft, Wireless Display Adapter, ya da Türkçeleştirecek olursak Kablosuz Görüntü Adaptörü ile benzer bir adım atıyor.

Microsoft’un cihazı Chromecast ile benzerlikler taşıyor. Ürünün esas görevi akıllı telefon, tablet veya dizüstü bilgisayarda görüntülediğiniz herhangi bir içeriği TV ekranına yansıtması. Ayrıca projektörler de bu cihazlar arasında sayılabilir, çünkü Microsoft bu ürünle bireysel kullanıcıları olduğu kadar kurumsal kullanıcıları da hedefliyor.

Wireless Display Adapter da Chromecast gibi USB üzerinden güç alıyor, ancak Chromecast’in aksine USB kablosu sabitlenmiş, bu nedenle çıkarılamıyor veya değiştirilemiyor. Ayrıca Google görüntü aktarımında kendi geliştirdiği Google Cast teknolojisini kullanırken Microsoft, Display Adapter’ın çalışması için Miracast teknolojisinden yararlanıyor.

Miracast teknolojisi birçok Windows ve Android donanımının desteklemesiyle birlikte giderek daha yaygın hâle geliyor. Ayrıca Microsoft’un Miracst’i seçmesinin önemli avantajları bulunuyor. Öncelikle Chromecast’te olduğu gibi uygulamaların özel desteği gerekmiyor. Eğer uygulamanın Miracast desteği mevcutsa, Microsoft’un aygıtıyla da sorunsuz çalışabiliyor. Bunun yanı sıra Miracast Wi-Fi Direct’i temel alıyor, bu nedenle aktif internet bağlantısı gerekli değil. Böylelikle Microsoft’un Kablosuz Görüntü Adaptörü web bağlantısının olmadığı durumlarda veya bağlantının kötü olduğu otel odalarında bile düzgün çalışabilir.

Microsoft’un kablosuz görüntü aktarım aygıtının en büyük dezavantajı fiyatı. Microsoft fiyat konusunda fazla rekabetçi davranmayarak bu yeni adaptör için 59.95 dolarlık yurt dışı satış fiyatı belirlemiş. Bu, Chromecast’in fiyatının neredeyse iki katına denk geliyor. Bu aygıt gelecek ay itibarıyla ABD’deki Best Buy mağazalarında satışta olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER