Eğlence

Microsoft Chromecast benzeri bir cihaz üzerinde çalışıyor

miracast-surface-230814

Google’ın ucuz bir video izleme aygıtı yapma stratejisi başarılı oldu ki, benzer planları diğerlerinden de görmeye başladık. Microsoft da bu şirketler arasında yer alıyor gibi görünüyor.

Windows Phone Daily sitesinin rastladığı FCC başvuru dokümanlarına göre, Microsoft Windows kullanıcılarının Chromecast benzeri işlevlere ulaşmasını, bilgisayarlarından veya tabletlerinden harici ekranlara görüntü aktarmasını sağlayacak bir cihaz üzerinde çalışıyor. Bu yayın cihazı Wi-Fi, HDMI uyumluluğu ve USB portu gibi özelliklere sahip olacak. Donanımın tip olarak Chromecast’ten farklı olmayacağı da düşünülüyor.

Açıkçası Microsoft TV’ye yayın için Google’ın Cast teknolojisini kullanmayacak. Wi-Fi Alliance web sitesinde yer alan başka bir başvuru dosyasına göre cihaz Windows Phone telefon veya Windows dizüstü bilgisayardan içerik yayını için Miracast teknolojisinin nimetlerinden faydalanacak.

Gigaom sitesinin belirttiğine göre, Miracast bazı açılardan Google Cast kadar esnek değil. Aynı oturma odasında bulunan birden fazla kişinin TV’de oynatılacak içeriği kontrolü paylaşımı noktasında kullanıcı dostu olmayan çeşitli unsurları bulunuyor. Ancak akıllı telefon veya tabletin ekranını yansıtma gibi özellikler Miracast tarafından da destekleniyor. Bu nedenle Microsoft hâlâ çekici bir ürünle karşımıza çıkabilir, tabii ki, fiyat noktasında Google kadar agresif davranırsa.

Google Chromecast Türkçe desteği taşımasına rağmen henüz Türkiye’de resmi olarak satılmıyor. Bireysel tüketici ürünlerinin satışı noktasında Microsoft Türkiye de pek aktif sayılmaz, bu nedenle Microsoft’un piyasaya çıkaracağı söylenen aygıtı ülkemiz piyasasında görmeyi, en azından kısa vadede beklememek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER