Teknoloji

Microsoft Chromebook bilgisayarlara ucuz PC’lerle cevap verecek

google chromebook

chromebook-logo-160813

Microsoft bu yıl sonunda tatil döneminde Google’ın Chromebook bilgisayarlarını gözüne kestirmişe benziyor. Şirketin dün düzenlediği iş ortakları konferansında konuşan COO Kevin Turner, HP’nin tatil dönemi için Windows ile çalışan 199 dolarlık bir dizüstü bilgisayar çıkarmayı planladığını kaydetti.

Turner HP’nin “Stream” cihazıyla ilgili teknik detayları paylaşmadı, ancak Acer ve Toshiba’nın da 249 dolarlık seçeneklerle tüketicilerin karşısına geleceğini dile getirdi. Acer’ın düşük fiyatlı dizüstü bilgisayarı 15.6 inç ekran ve 2.16 GHz Intel Celeron işlemciyle birlikte sunulacak. Toshiba’nın modelindeyse 11.6 inç ekran bulunacak. Görünüşe göre, Microsoft’un PC üreticilerini daha ucuz bilgisayarlar çıkarma yolunda teşvik etmek için başvuracağı yardımcı Intel Celeron yongaları olacak.

chromebook-acer-toshiba-ilan-150714

Bu arada Turner yine yıl sonunda Stream PC’lerin 7 inç ve 8 inç versiyonları da 99 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacak. Her iki ürün de Windows’un versiyonlarıyla çalışacak. Turner giriş seviyesinde de yer alacaklarını, Chromebook’a karşı mükemmel değer sunduklarını, pazarı hiç kimseye bırakmadıklarını kaydetti.

Microsoft’un PC üreticilerinin cihaz fiyatlarını düşürmesi amacıyla Windows lisans ücretlerinde kademeli olarak indirim yaptığı biliniyor. Ayrıca Chromebook’un bu yıl daha ciddi bir tehdit olarak görüldüğü de aşikâr. Microsoft daha önceleri Chromebook bilgisayarları dikkate almıyordu, ancak rekabetçi fiyatlar ve verilen demeçler Google’ın dizüstü bilgisayarlarından gelen tehdidin arttığını gösteriyor.

Ne var ki, PC üreticilerinin bu fiyat avantajını ikinci bir düşük güçlü netbook bilgisayar dalgasına dönüştürmemesi noktasında Microsoft’un güvence vermesi gerekiyor. Aksi takdirde Chrome OS’in performansı ve basitliği tüketicileri Windows’tan Chrome’a yöneltebilir.

İLGİLİ HABERLER