Teknoloji

Microsoft Chrome’u iyileştirmesi için Google’a yardım ediyor

microsoft edge chromium

Microsoft, Chromium tabanlı Edge tarayıcısını bu ay içinde hem macOS hem de Windows için yayınlamıştı. Yazılım devi, yeni Edge’i Chromium üzerinde Google mühendisleriyle yakın mesai yaptığını açıklamasından yaklaşık bir yıl sonra çıkardı. Microsoft’un o dönem sürpriz etkisi yaratan açıklamasının ardından iki şirketin Edge’in iyi yönlerini Chromium’a getirme konusunda da işbirliği yaptığı belirtilmişti. Söz konusu alanlardan birisinin de sekme yönetimi olduğu ortaya çıktı.

Bundan 11 gün önce yapılan konuşmalarda, Google’dan sekme yönetimi özellikleri konusunda gelen çağrıya Microsoft’un vakit geçmeden olumlu yanıt verdiği görülüyor. Söz konusu sekme yönetimi özelliğinin ise birden fazla sekmeyi başka bir tarayıcı penceresine taşımak olduğu belirtiliyor. Hâlihazırda Edge’de bulunan bu özellik, Microsoft’un da onayıyla Chromium ve Google Chrome’a da gelecek.

Bu diyalogun ardından harekete geçen yazılım devi, Chromium’da ilgili değişikliğin yapılması için gerekli kodu sağladı. Böylelikle birden fazla sekmeyi başka bir Chrome penceresine taşımanın da önü açılmış oldu. Microsoft’un Chromium’un arka plandaki işleyişine çok yoğun katkılar yaptığı bilinse de, şirket ilk kez son kullanıcılara dokunacak bir değişikliğe yardımcı oldu.

Bu değişikliğin kullanıcılar tarafından görülebilmesi için Chrome’un Canary sürümüne eklenmesi gerekiyor. Microsoft, Chromium’a daha iyi erişilebilirlik, performans ve uyumluluk için de katkı sağlamaya hazırlanıyor. Bu katkılar da hem Edge hem de Chrome kullanıcılarının daha iyi bir deneyim yaşamasına yardımcı olacak.

İLGİLİ HABERLER