Teknoloji

Microsoft’tan ChatGPT’nin geliştiricisine büyük yatırım

Microsoft mistral

Microsoft ChatGPT yapay zekâ aracının geliştiricisi OpenAI’a destek olmaya hazırlanıyor. Semafor’un haberine göre, yazılım devi OpenAI’a 10 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Bu yatırımın başka yatırımcıların da dahil olduğu bir tur çerçevesinde gerçekleştirileceği ve böylelikle OpenAI’ın piyasaya değerinin 29 milyar doları bulacağı belirtildi.

Anlaşmanın kesinleşip kesinleşmediği belirsizliğini koruyor. Ancak muhtemel yatırımcılara gönderilen belgelerde yatırım turunun 2022’nin sonu itibarıyla tamamlanmasının planlandığı ifadesinin yer aldığı belirtildi.

Anlaşmaya göre, Microsoft yatırımının karşılığını alana kadar OpenAI’ın kârının yüzde 75’ini alacak. Yazılım devinin şirketin yüzde 49’unun sahibi olacağı tahmin ediliyor. Ancak bu konuda iki şirketten de henüz bir açıklama gelmiş değil.

OpenAI’ın geliştirdiği ChatGPT son birkaç haftadır teknoloji dünyasının en popüler isimleri arasında yer alıyor. Bir doğal dil işleme aracı olan ChatGPT, bir insanın kaleminden çıkmış gibi görünen metinler oluşturabiliyor. GPT-3 ailesinin bir parçası olan ChatGPT, kod geliştirmekten makale yazmaya kadar uzanan pek çok şey için kullanılabiliyor.

Microsoft ChatGPT yatırımıyla Google’a meydan okuyabilir

Microsoft ChatGPT yatırımıyla Google’ın hakimiyetindeki web araması pazarındaki etkisini artırabilir. Şirketin arama motoru Bing, küresel arama motoru pazarında oldukça küçük bir paya sahip. Ancak ChatGPT ile desteklenen daha gelişmiş arama özellikleri sayesinde Bing’in Google’a karşı şansı artabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER