Teknoloji

Microsoft ChatGPT’yi Azure OpenAI platformuna ekliyor

Microsoft mistral

Microsoft ChatGPT de dahil olmak üzere OpenAI’ın teknolojilerini, en azından kurumsal tarafta, daha çok kullanıcıya ulaştıracak. Şirket 2021’in kasım ayında duyurduğu Azure OpenAI servisini genel erişime açıyor. Servis ilk olarak sınırlı sayıda kurumsal kullanıcıya sunulmuştu.

Azure OpenAI’a erişebilenler, bulut uygulamaları için OpenAI tarafından geliştirilen pek çok araçtan yararlanabilecek. Söz konusu araçlar arasında Dall-E yapay zekâ destekli sanat jeneratörü ve GPT-3.5 dil sistemi de bulunuyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada, ChatGPT’nin de yakında servise ekleneceği belirtiliyor.

Microsoft, Elon Musk’ın kurucusu olduğu Open AI’a 2019’da 1 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. Şirketin OpenAI’a 10 milyar dolarlık yeni bir yatırım hazırlığında olduğuna dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti.

OpenAI yeni bir kuruluş olmasa da, ChatGPT’nin çıkışıyla birlikte son zamanlarda daha konuşulur hâle gelmişti. ChatGPT’nin kendisine yöneltilen sorulara verdiği uzun ve mantıklı yanıtların yapay zekâdan çıktığını ilk bakışta anlamak çok kolay olmuyor.

Microsoft ChatGPT’yi Bing’e entegre etmeyi planlıyor

Microsoft ChatGPT’yi arama motoru Bing’e entegre etmeyi planlıyor. Bu entegrasyonun arama motoruna katabilecekleri belirsiz olsa da, kaynaklar ChatGPT desteğiyle Bing’in daha kullanıcı dostu sonuçlar sunabileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER