Eğlence

Microsoft çevrimiçi oyun akış servisi OnLive’ı satın almayı düşünmüş

Microsoft’tan sızan 56 sayfalık bir dokümanda gelecek nesil Xbox donanımı için ne gibi yeniliklerin düşünüldüğüne dair ipuçları yer alıyor. Ars Technica’nın belirttiğine göre bu belgede Microsoft’un OnLive adı verilen çevrimiçi oyun akış servisini satın almak istediğini gösteren bir işaret bulunuyor.

Xbox 720’ye yönelik tehditleri listeleyen dokümanı oluşturanlar OnLive’ın da pahalı konsolları ve PC’leri AAA sınıfı oyunlar için gereksiz hâle getirerek konsol oyun pazarını bitirebileceğini işaret etti. OnLive’ın AT&T gibi mobil operatörlerle işbirliği yapması durumunda ucuz donanımların bile üretilebileceğini kaydetti.

Notlara göre Microsoft bu sebepten dolayı OnLive’ı potansiyel satın alma hedefi olarak düşünüyor olabilir. Bu arada söz konusu dokümanın Ağustos 2010’da hazırlanmış olmasına da dikkat çekmek gerek. OnLive o zamandan bu yana yayılım alanını daha da genişletti, daha fazla donanımda mevcut, hatta son olarak akıllı TV üreticisi LG ile bir içerik dağıtım anlaşması imzaladı. Yani, Microsoft’un “rakibini ezemeyeceksen satın alıp yok et” şeklindeki muhtemel yaklaşımının gerçekleşmesi biraz zor gibi görünüyor. Ancak tabii ki şirket OnLive’ı ondan yararlanma düşüncesiyle satın almayı hâla aklından geçiriyor olabilir, bunu da unutmamak gerek.

İlgili >> Ars Technica
İlgili >> Scribd

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER