Teknoloji

Microsoft çevrim içi ofis uygulamalarını Office Online çatısı altına topladı

Microsoft SkyDrive bulut depolama servisinin yerine OneDrive’ı çıkardıktan bir gün sonra Office Web Uygulamaları’nın adını Office Online olarak değiştirdi.

office-online-200214 (650 x 501)

Geçtiğimiz ay kısmen ortaya çıkan yeni marka Microsoft’un Excel, Word ve PowerPoint’in ücretsiz web versiyonlarını Office Web Uygulamaları adının kafa karıştırıcı etkisinden kurtarmak amacıyla tasarlandı. Microsoft’tan Amanda Lefebvre’nin de doğruladığı gibi, kullanıcılar servisin adında Uygulamalar (Apps) kelimesinin geçmesinin yarattığı kafa karışıklığıyla ilgili şikayetlerde bulundu. Bazıları Office Web Uygulamaları’nın çevrim içi kullanılabilir Office çeşitleri değil, bilgisayara yüklenebilir uygulamalar olduğunu düşünüyormuş.

Birçok kullanıcının Microsoft’un Word, Excel veya PowerPoint’in çevrim içi versiyonlarını çıkardığından haberi yoktu, çünkü bu uygulamalar daha önce SkyDrive içine entegre edilmişti. Microsoft’un Google Drive ve diğer bulut tabanlı servislerle olan rekabetinde bu çevrim içi Office uygulamalarından da yararlanılıyordu.

Yeni açılan Office.com sitesi ve bu sitenin kutucuklardan oluşan tasarımı sayesinde hangi servis ve çevrim içi uygulamaların kullanılabilir olduğunu görmek mümkün oluyor. Ayrıca sitenin tepesine eklenmiş çubuk sayesinde Outlook.com, OneDrive gibi servisler; Word, Excel, PowerPoint ve OneNote Online gibi uygulamalar arasında geçiş yapmak da mümkün oluyor.

Microsoft Word, PowerPoint ve Excel Online için şablon sistemini de açtı, böylelikle kullanıcılara yüzlerce şablonu daha kolay bulma imkanı sağladı.

Yapılan değişikliklerin kapsamı dar gibi görünse de, özellikle isim değişikliği sayesinde Office’in web versiyonlarının bilinirliği ve bulunabilirliği daha da artacaktır.

İlgili >> Microsoft Office Blog, Office Online

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER