Teknoloji

Microsoft CES’te Windows’un ARM yongalarını desteklediğini mi duyuracak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows CE’nin ARM tabanlı mimariyle uyuştuğun biliyoruz, ancak aynı durum Windows için geçerli olabilir mi? Bloomberg, AllThingsD ve Wall Street Journal’ın “kaynaklara” dayandırarak verdiği habere göre Microsoft Windows’un, şu anda mobil cihazlarda, gömülü sistemlerde ve de en önemlisi tablet cihazlarda yoğunlukla tercih edilen ARM yongalarıyla uyumluluğunu açıklamaya hazırlanıyor.

Söz konusu uyumla birlikte Microsoft düşük güç tüketimli cihazlarda kendisini avantajlı bir pozisyona taşıyacaktır. Ancak ortada bir problem var; WSJ’nin haberine göre bu yeniliğin sonunda beklenen cihazların piyasaya çıkışı iki seneyi bulabilir, çünkü donanım için gerekli olan sürücülerin yazılması gerekiyor. Microsoft ile ilgili bir başka havadis de bu şirketle sıkı bağları olan ZDNet muhabiri Mary Jo Foley’den geliyor. Foley’e göre geçtiğimiz Haziran ayında Computex’te görücüye çıkan Windows CE / Compact Embedded ile çalışan Tegra 2 tableti ARM destekli Windows 8 veya Windows 8 Lite işletim sistemiyle yüklü gelebilir.

Yukarıdaki haberler şu an için dedikodu safhasında. Gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceklerini görmek için Ocak ayını beklememiz gerekiyor.

İlgili – WSJ
İlgili – AllThingsD
İlgili – Bloomberg
İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER