Teknoloji

Microsoft CES 2012 ile birlikte CES defterini kapatıyor

Microsoft, CES 2012’nin katılacakları son CES organizasyonu olduğunu açıkladı. CES organizatörleri CEA ile 20 yıla yakın bir süredir devam eden anlaşmayı sonlandıracak olan şirket 2012’den sonra bu etkinlikte stant açmayacak veya toplantı düzenlemeyecek. Şirketten “Ürün duyuru tarihlerimiz ocak ayında düzenlenen bu fuarla uyuşmuyor.” şeklinde bir açıklama geldi.

Microsoft’un geçmiş yıllarda düzenlemiş olduğu CES toplantıları fuarın en çok ilgi çeken etkinlikleri arasında yer almıştır. CES 2009’da Windows 7 işletim sistemiyle tanışmış, 2010 yılında ise Steve Ballmer elinde Windows 7 ile çalışan HP Slate ile karşımıza çıkmıştı. CES 2012’de düzenlenecek son Microsoft toplantısında ise başrolde Windows 8’in yer alması bekleniyor.

Microsoft her ne kadar CES 2012’den sonraki fuarlarda toplantı düzenlemeyecek ve stant açmayacak olsa da, CES’e belki de düşük yoğunluklu şekilde katılıp bireysel ve kurumsal müşterileriyle etkileşim içinde kalmaya devam edecek. Sadece Microsoft’un yeni bombalarını göreceğimiz mekan 2012’den sonra CES olmayacak.

İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER