Manşetler

Microsoft CES 2011’de iPad rakibi yeni tabletleri tanıtacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

New York Times’ın haberine göre Microsoft önümüzdeki Ocak ayında düzenlenece CES 2011 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tablet bilgisayarlara yönelik vizyonunu bir kez daha ortaya koyacak. Microsoft’un planlarından haberdar olan kişilere göre Microsoft’un başındaki isim olan Steve Ballmer sahne alacağı CES basın toplantısında üretim ortakları arasında yer alan Dell ve Samsung tarafından geliştirilmiş cihazları görücüye çıkaracak.

Tablet cihazlar senelerdir Microsoft’un gündeminde sayılır, ancak şirket şimdiye kadar genel kullanıcı kitlesi seviyesinde başarılı olmuş bir cihaza imza atmayı başaramadı. Microsoft’un geçen seneki CES’te tanıttığı HP Slate adlı cihazın akıbetinin ne olacağı bile yıl boyunca konuşuldu. Aynı dönemde dedikodu aşamasında olan Apple’ın tableti iPad ise çıkışından bugüne kadar geçen zaman içinde büyük başarı gösterdi.

Microsoft’un yeni çalışmasının Windows 7 işletim sistemi altında sürdürüldüğü ve iPad’e göre üretkenliğe daha fazla odaklanan bir cihazın hedeflendiği belirtiliyor. Microsoft, hem gazete veya dergi okumak isteyen hem de Word, Excel veya PowerPoint dokümanlarıyla çalışmak isteyen iş adamlarına yönelik büyük bir pazarın bulunduğuna inanıyor.

İlgili – New York Times

İLGİLİ HABERLER