Teknoloji

Microsoft CEO’su Steve Ballmer Xbox One’a özel içerik getirebilmek için Hollywood’un kapısını çaldı

Microsoft bir süre önce tanıttığı yeni Xbox One ile sadece oyun severleri değil, evde yaşayan herkesi yakalamayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda yeni konsolunda multimedya özelliklerine ağırlık veren şirketin CEO’su Steve Ballmer da Xbox One’a özel içerikler getirebilmek için Amerikan yayınıcılık endüstrisinin kalbinin attığı Hollywood’u ziyaret etti.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Deadline’ın haberine göre, Ballmer’a bu gezide Microsoft Entertainment Studios’un başında bulunan Nancy Tellem eşlik etti. İkili CBS CEO’su Les Moonves, Sony TV’den Steve Mosko, WME’den Ari Emanuel ve Patrick Whitesell ile Xbox One’a özel içerikler getirmek için görüştü. Ballmer’ın Xbox One’ın spor, müzik gibi çeşitli alanlardaki yeteneklerinin üzerinde durduğu belirtilirken, Microsoft’un bir ”kablolu yayın kanalı” olmak istemediğinin de altını çizdiği ifade edildi. Daha önce Hollywood ile yakın temasa girmeyen Ballmer’ın bu hamlesi pek çok kişinin aklına eski Apple CEO’su Steve Jobs’ı getirdi.

Jobs 2006 yılına kadar film stüdyosu Pixar’ın çoğunluk hissesini elinde tutmuş ve CEO’luk görevini üstlenmişti. Şirketin 2006 yılında Disney tarafından satın alınmasının ardından Walt Disney’in direktörler kuruluna giren Jobs’un bu pozisyonunun Apple’a iTunes ve App Store’a içerik sağlama konusunda yardımcı olduğu ifade edilmişti.

İlgili >> Deadline

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER