Teknoloji

Microsoft CEO’su TikTok görüşmeleri hakkında konuştu

satya nadella microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şimdi hatırlamak oldukça güç olsa da, Microsoft 2020’nin ağustos ayında TikTok’un bir kısmını satın almak için teklif vermişti. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın TikTok’u kapatmakla tehdit etmesinin ardından başlayan bu süreç, oldukça karmaşık şekilde ilerlemişti.

Sonunda TikTok Microsoft’un teklifini geri çevirirken, bundan bir gün sonra Oracle bambaşka bir anlaşmayla ortaya çıkmış ve her şey boşa gitmişti. Code Conference isimli etkinlikte konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, TikTok’la yürütülen sürecin “kariyerinde çalıştığı en tuhaf şey” olduğunu dile getirdi.

İlk başta konunun kendisine cazip göründüğünü söyleyen Nadella, güldükten sonra duraksadı ve “sanırım gerisi artık tarih” ifadesini kullandı. Oturumu yöneten gazeteci Kara Swisher’ın sıkıştırması üzerine biraz daha konuşan Nadella, dikkat çekici olarak tanımlanabilecek bazı detaylar verdi.

Nadella, kendilerinin TikTok’a gitmediğini ve ABD merkezli bir ortak arayan TikTok’un Microsoft’un kapısını çaldığını belirtti. Tecrübeli yönetici yapay zekâyı yoğun biçimde kullanan sosyal ve bulut tabanlı bir servis olan TikTok’un kendilerine uygun olduğunu düşündüğünü ve TikTok’un “ilginç bir ürün” olduğunu dile getirdi.

O dönemde Trump yönetiminin sürece dair belli kuralları olduğunu düşündüğünü söyleyen Nadella, “Sanırım Başkan Trump’ın ne yapmaya çalıştığına dair bir bakış açısı vardı. Ancak sonrasında işin peşini bıraktı” şeklinde konuştu.

Microsoft’a 2020’nin eylül ayında olumsuz yanıt veren TikTok, Oracle ile farklı bir sürece girse de, kendi seçim kaygılarına kapılan Donald Trump TikTok’u unutmuştu. TikTok’u Amerikan bir ortak arayışına atan karar da yeni ABD Başkanı Joe Biden tarafından iptal edilmişti.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, bu ilginç sürecin ardından mevcut durumdan memnun olduğunu belirtirken, TikTok’tan gelen olumsuz yanıtın ardından sonraki süreçleri de takip etmediğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER