Teknoloji

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın acı günü

satya nadella microsoft

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın oğlu Zain Nadella, 26 yaşında hayatını kaybetti. Zain’ın hayata gözlerini yumduğu, şirket tarafından çalışanlara gönderilen açıklamayla duyuruldu. Zain, doğuştan serebral palsi hastasıydı.

Çalışanlardan Zain için dua etmeleri istenirken, Nadella ailesine de acılarını yaşayabilecekleri özel alanın sağlanması konusunda ricada bulunuldu. Seattle Çocuk Hastanesi’nin yöneticisi Jeff Sperring’in Microsoft’un mesaj panosundaki paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Zain’ı eklektik müzik zevki, parlak gülüşü ve hem ailesine hem de sevenlerine getirdiği sonsuz mutlulukla hatırlayacağız.”

Satya Nadella, oğlunun doğumunu 2017’de kaleme aldığı bir blog yazısıyla anlatmıştı. Bebeğin hareket etmemesi nedeniyle eşi Anu’yla birlikte hastaneye gittiklerini belirten Nadella, doktorların muayene sonucunda sezaryen ile bebeği almaya karar verdiklerini ve Zain’ın dünyaya geldiği anda ağlamadığını ifade etmişti.

Nadella, Microsoft CEO’su olduğu günden bu yana şirketin engellilere yardımcı olacak ve onların daha kolay kullanabileceği ürünler tasarlaması için çalışıyordu. Tecrübeli yönetici, oğlunun yaşadıklarından çıkardığı derslerden bahsetmeyi de ihmal etmiyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER