Teknoloji

Microsoft’un CEO arayışı 2014’te de devam edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft emeklilik kararını açıklayan CEO’su Steve Ballmer’ın yerine gelecek ismi bulmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ancak bütün bu yoğun çalışmaya ve 2013 sona ermeden yeni CEO’yu bulma hedefine rağmen, şirketin yeni CEO’sunun 2014’ün başından önce duyurulması pek mümkün gözükmüyor. Microsoft’un yönetim kurulu üyelerinden John W. Thompson tarafından yazılan bir blog yazısı da bu durumu doğruluyor.

microsoft-logo-150113

100’ü aşkın muhtemel aday tespit ettiklerini ve bunlardan onlarcasıyla görüştüklerini belirten Thompson, daha sonra her biri kendi çapında etkileyici özelliklere sahip olan 20 kişi üzerine yoğun bir biçimde odaklandıklarını dile getirdi. Seçenekleri azalttıkça araştırmalarının derinleştiğini söyleyen Thompson, 2014’ün başlarında CEO bu çalışmalarını nihayete erdirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Microsoft için Ballmer’ın yerine bir isim bulmanın kolay olmadığı bir gerçek. Thompson Microsoft’un tarihinde yalnızca iki CEO’su olduğuna dikkat çekmesi de yönetim kurulunun bu süreçte ince eleyip sık dokuduğunu gösteriyor. CEO’luk yarışında bir dönem Ford CEO’su Alan Mulally’nin adı fazlasıyla öne çıksa da, Ford’dan yapılan açıklamada Mulally’nin 2014 boyunca Ford’daki görevini sürdürmeyi planladığı belirtilmişti.

Geçtiğimiz hafta içinde Qualcomm COO’su Steve Mollenkopf da Microsoft’un CEO adaylar arasında sayılmış, ancak Mollenkopf’un 4 Mart 2014 itibarıyla Qualcomm’un CEO’luk koltuğuna oturacağının açıklanmasıyla birlikte bu ihtimal ortadan kalkmıştı. Görünen o ki, Microsoft’un Ballmer’dan boşalacak pozisyona yerleştireceği kişinin kim olacağına dair haberler bir süre daha gündemdeki yerini koruyacak.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER