EğlenceManşetler

Microsoft’tan Nintendo’ya 10 yıllık Call of Duty sözü

microsoft call of duty: warzone 2.0

Microsoft Call of Duty oyunlarını Nintendo konsollarına getirme ve daha sonra da 10 yıl boyunca destekleme sözü verdi. Bu söz, yazılım devinin Activision Blizzard’ı satın almasının onaylanması durumunda geçerli olacak. Konuyla ilgili açıklamayı Microsoft’un oyun CEO’su Phil Spencer yaptı.

Spencer, “Microsoft daha fazla oyunun daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olmaya kararlı” ifadesini kullandı. Microsoft yöneticisi daha önce yaptığı bir açıklamada, Call of Duty’yi de Minecraft gibi tüm platformlarda sunmayı istediklerini ve oyunu Switch’te görmeyi arzuladığını belirtmişti. 10 yıllık söz, oyunun Switch’in takipçilerinde de oynanabileceği anlamına geliyor.

Spencer, Call of Duty’nin Xbox’ın yanı sıra Steam’de de sunulmaya devam edeceğini açıkladı. The New York Times’ın haberine göre, Microsoft’un bu hamlesi ABD Federal Ticaret Komisyonu’nu (FTC) yatıştırmaya yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir. FTC’nin Microsoft ve Activision-Blizzard arasındaki anlaşmayı önümüzdeki perşembe günü kapalı kapılar arkasında tartışacağı söyleniyor.

Microsoft Call of Duty için Sony’ye de benzer bir söz vermişti

Politico’nun haberine göre, Microsoft şu an için FTC’yi anlaşmanın onaylanması konusunda ikna edebilmiş değil. Komisyonun aralık ayı sona ermeden anlaşmanın engellenmesi için bir tekel davası açacağı iddiası da daha önce gündeme gelmişti. FTC, Activision-Blizzard’ı satın almanın Microsoft’a haksız bir avantaj sağlamasından endişe ediyor.

Microsoft Call of Duty serisi için benzer bir sözü Sony’ye de vermişti. Phil Spencer, Call of Duty serisinin sonsuza kadar PlayStation’da oynanabileceğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER