Teknoloji

Microsoft Bot Framework ile uygulamalara yapay zeka geliyor

microsoft bot framework

Microsoft gelecekte insanların sohbet robotlarıyla iletişim kuracağını söylüyor ve herkesin bir robot yapmasını istiyor. Bunun için de Build geliştirici konferansında Microsoft Bot Framework olarak adlandırılan yeni bir araç kümesini duyurdu. Bot Framework herkesin sohbet amaçlı robotlar geliştirmesini sağlayacak birtakım araçlar içeriyor, bu robot programların gelecekte web ve uygulama arayüzlerinin yerini alması umuluyor.

Microsoft, bu sistemin sunumunu yapmak amacıyla Build 2016 açılış konuşmasında Domino’s için hazırlanmış bir sohbet robotunu gösterdi. Sohbet çerçeveli bir arayüzün standart çevrim içi sipariş formlarının yerini nasıl alabileceğini gösterdi. Microsoft sunduğu araçlarla her kişinin veya işletmenin bu tarz robotlar geliştirmesini istiyor.

Şirket bu programları kavramsal mikro servisler olarak adlandırdığı, robotlara doğal konuşma dillerini anlama, analiz etme veya görselleri etiketleme yetenekleri kazandıracak küçük zeka paketleriyle güçlendirecek. Bu, Microsoft’un daha önce geliştiricilere sunduğu servisler üzerinde inşa edilecek, ancak API portföyünün büyüklüğü 5’ten 22’ye yükseltilecek. Tüm bunları kullanmak ücretsiz olacak ve nasıl birleştirileceği geliştiricilerin isteğine dayanacak.

Microsoft Bot Framework aralarında Skype, Slack, Telegram, e-posta, web gibi ortamların da bulunduğu farklı alanlar için sohbet robotlarının oluşturulmasına imkan tanıyacak. Microsoft CEO’su Satya Nadella tüm geliştiricilerin zekayı uygulamalarına eklemelerini istediklerinin altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER