Teknoloji

Microsoft borsadan çekilmeye hazırlanan Dell’e yardımcı olmayı planlıyor

Dell’in borsadan çekilmeye hazırlandığına dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Oldukça masraflı olması beklenen bu süreç için Microsoft’un Dell’e destek olmayı planladığı iddia ediliyor. Business Insider’ın yer verdiği CNBC haberine göre, Microsoft bu süreçte Dell’e 1 ila 3 milyar dolar arasında bir katkı sağlayacak.

delllogo280212

Microsoft’un bu doğrultuda özel yatırım şirketi Silver Lake ve Dell CEO’su Michael Dell ile görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Microsoft’un yardım yöntemi konusunda iki seçeneğin üstünde durulduğu konuşuluyor. Bu seçeneklerden birinin Microsoft’un Dell’e verdiği borcun belirlenen zaman diliminde ödenmemesi durumunda Dell’e ait bazı varlıkların Microsoft’a geçmesi. Bir diğeriyse Microsoft’un yatırımının bir noktadan sonra hisse sahipliğine dönüşmesi.

Microsoft’un geçmişinde bu tarz yatırımlara sıklıkla rastlamak mümkün. Nakit bakımından bolluk içinde olan şirketin zamanında Apple’a da destek olduğu biliniyor. The Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre Microsoft Dell’e yapacağı yardım için koşullarını da belirlemiş durumda. Bu koşullar arasında en dikkat çekici olanıysa Dell’in ürünlerinin büyük çoğunluğunda Microsoft yazılımının kullanılmasına ilişkin zorunluluk. Microsoft’un bu talebinin uzun vadede Dell’e avantaj sağlayabileceği ve Microsoft’un diğer üretim ortaklarını hayal kırıklığına uğratabileceği söyleniyor.

Microsoft’un diğer taleplerine bakıldığı zaman şirketin sessiz bir ortak olacağı ve mevcut yapıya pek karışmayacağı görülüyor. Anlaşmada Microsoft’un olası bir başarısızlık durumunda kendini korumaya ve diğer hisse sahiplerinin önüne alması da göze çarpıyor. Henüz resmiyete dökülmemiş bu anlaşma Microsoft’un Windows Phone işletim sistemli cihazlar için Nokia ile yaptığı anlaşmayı akıllara getiriyor. Anlaşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise önümüzdeki dönemde görülecek.

İlgili >> Business Insider, The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER