Manşetler

Microsoft Bing’in büyümesi için MSN’i mi kullanıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Bing’i yapay şekilde desteklemekle suçlanıyor. İddialara göre Bing’in övülen büyümesinde Microsoft’un MSN portalındaki özellikleri buradan alıp Bing’e monte etmesinin rolü bulunuyor. NYPost’un kaynaklarından aldığı bilgilere göre Microsoft MSN’de yapılan aramaları Bing’in sonuç sayfasına yönlendiriyor. MSN’in ana sayfasından Bing’e yönelen trafik de geçtiğimiz çeyrekte yüzde 20’den 50’ye yükseldi.

Her iki site de Microsoft’a ait olduğu için takdir tabii ki onların. Ancak Bing’e verilen öncelik MSN ile Bing’in reklam satış ekiplerinin hem birbirleri hem de yönetimle olan ilişkilerinde sürtüşmelere yola açtığı söyleniyor. İçeriden gelen bilgilere göre, MSN aramalarının Bing arama sonuçları sayfasına yönlendirilmesi sebebiyle hedeflenen reklamlar Bing’de görünmüş oluyor, bu nedenle Microsoft’un Redmond’daki üst düzey yöneticileriyle reklam satış elemanları arasında bir savaş hâli mevcut. 

Microsoft bu tür yönlendirmelerin olağan olduğunu ve şirketin işlerin nasıl olduğunu görmek için çeşitli denemeleri sürekli yaptığını belirtti. Şirketin CEO’su Steve Ballmer USA Today’e verdiği demeçte “MSN’den Bing’e giden programlar üzerinde çalışıyoruz. Yeni arama sonuç sayfalarını test ediyoruz.” şeklinde durumu özetledi, ayrıca “Bing’e inanıyoruz ve bu işte yaban otu gibi büyüyoruz.” diyere Bing’e olan inancını ortaya koydu. Yine de, bu yaban otunun Microsoft’un bahçesindeki diğer türlere zarar vermeye başladığını görüyoruz.

İlgili – NYPost
İlgili – USA Today

İLGİLİ HABERLER