Teknoloji

Microsoft Bing yapay zekâ destekli yeni arama özelliklerine kavuştu

microsoft bing

microsoft bing yapay zekaMicrosoft Bing yapay zeka tabanlı yeni özellikleriyle daha incelikli ve konuşkan bir arama motoruna dönüşmeyi amaçlıyor. Yazılım devi, yeni özelliklerini San Francisco’da düzenlenen bir etkinlikte duyurdu.

Bing yeni dönemde nesne tanıma özelliklerinden daha etkin biçimde yararlanacak. Otomatik okuma adını taşıyan yeni bir özelliği de hayata geçiren şirket, yapay zekâ eğtim yöntemlerinden yararlanarak daha gelişmiş bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Bing’deki arama sonuçları artık hem farklı perspektifleri hem de farklı kaynakları gösterecek. Önceden onaylanmış haber kaynaklarından yararlanacak olan Bing, olayların farklı noktalarına değinecek. Bu özellikler, Microsoft’un geçtiğimiz eylül ayında Bing için duyurduğu haber doğrulama özelliğinin devamı niteliğini taşıyor. Şirket böylelikle yanlış bilgi, yalan haber ve diğer dezenformasyon araçlarıyla da mücadeleyi amaçlıyor.

Bing yeni dönemde sosyal haber sitesi Reddit ile de işbirliğine gidiyor. Arama motoru bundan böyle sonuç sayfasında Reddit’teki alt konu başlıklarını da gösterecek. Şirket, Reddit’in farklı topluluklarında kullanıcılar tarafından yazılan yazıların analizi için algoritmalardan yararlanacak. Bing ve Reddit arasındaki entegrasyon Ask Me Anything (AMA) oturumlarındaki soruları ve yanıtları da kapsıyor.

Yapay zekâ tabanlı diğer bir yeni Bing özelliği ise konuşma tabanlı arama oldu. Söz konusu özelliğin temelinde Microsoft’un Xiaoice ve Zo gibi doğal dil sohbet botlarından edindiği tecrübe yatıyor. Bing artık kullanıcılarına daha gelişmiş otomatik tamamlama önerileri sunacak. Böylelikle kullanıcıların aramalarında istedikleri sonuçları almaları biraz daha kolaylaşacak.

Microsoft Bing yapay zeka temelli özelliklerini ilk olarak ABD’de kullanıma sunacak

Microsoft Bing yapay zeka temelli yeni arama özelliklerini ilk olarak önümüzdeki ay ABD’de kullanıma sunacak. Bing’in gelişmiş görüntü arama seçenekleri ise şimdiden kullanıma açılmış durumda. Akıllı arama özelliği aralarında OneDrive ve SharePoint’in de bulunduğu Office 365 ürünlerinde de kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER