Teknoloji

Microsoft Bing’in sohbet özelliğine getirdiği sınırlamaları gevşetiyor

microsoft bing
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Bing arama motorunun yapay zekâ tabanlı sohbet özelliğinin “rahatsız edici” yanıtlar vermesini engellemek için kısa süre önce bazı sınırlamalara gitmişti. Söz konusu sınırlamaların ömrü fazla uzun olmadı. Şirketten yapılan açıklamada, yeniden yapay zekâ ile az daolsa daha uzun sohbetlerin yapılabileceğini belirtti.

Microsoft bir oturumda yapay zekâya sorulabilecek soru sayısını 5’ten 6’ya çıkarttı. Günlük sohbet oturumu sayısı ise 50’den 60’a çıkarıldı. Bu artışlar pek büyük görünmese de, şirket “sorumlu” şekilde hareket etmeyi istediğinin altını çiziyor.

Yazılım devi, Bing’in yapay zekâsının verdiği yanıtların çok uzun olduğuna dair endişelerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Microsoft’tan verilen bilgiye göre, yapay zekânın daha “kesin”, “nokta atışı” yanıtlar verebilmesi için çalışmalar yapılıyor. Şirket kullanıcıların “kesin”, “yaratıcı” veya “dengeli” olarak adlandırılan yanıt tonu seçeneklerinden birini tercih edip tercihleri doğrultusunda kısa veya uzun cevaplar alabileceğini belirtti.

Yapay zekânın uzun yanıtlarının sorunlu olabileceğinin sinyalleri daha önce görülmüştü. Bing’in sohbet botunun Hindistan’da herkese açık şekilde yürütülen testlerini inceleyen araştırmacı Dr. Gary Marcus ve Nomic Başkan Yardımcısı Ben Schmidt, uzun sohbetlerde botun verdiği yanıtların tuhaflaştığını belirtmişti.

Microsoft Bing’in yapay zekâlı sohbet botunun eğlence için kullanılmasını öngörememiş

Microsoft Bing’in yapay zekâ tabanlı sohbet botuyla girilen uzun diyalogların eğlence amacıyla kullanılmasını öngöremediğini daha önce itiraf etmişti. Uygulamaya koyulan sınırların gevşetilmesinin geri bildirimler doğrultusunda alınan bir kararın olduğu belirtilirken, sohbet botunun yanlış yerlere gitmesini engellemek amacıyla gerekli adımların atıldığı da vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER