Teknoloji

Microsoft Bing’in sohbet botu için farklı yanıt tonu seçenekleri sunuyor

microsoft bing

Microsoft Bing sohbet botuna önemli bir özellik ekledi. Artık kullanıcılar yapay zekâ botunun verdiği yanıtların tonunu, yani botun kişiliğini, değiştirebilecek. Kullanıcılara bunun için kreatif, dengeli ve kesin olmak üzere üç seçenek sunuluyor.

Kreatif modda kullanıcılara orijinal ve hayal gücü kuvvetli yanıtlar veriliyor. Kesin modda ise doğruluk ve ilgililik, daha olgusal ve öz yanıtlar sunabilmek adına ön plana çıkarılıyor.

Microsoft’un yapay zekâ botu için seçtiği ana mod ise dengeli mod. Burada doğruluk ve kreatiflik arasında bir denge sağlanması hedefleniyor. Dağıtma çıkan farklı mod seçeneklerinin kullanıcıların yüzde 90’ına ulaştığı belirtiliyor.

Yeni modlar sayesinde Bing’in sohbet botunun “tartışmalı” cevaplarının azalması hedefleniyor. Microsoft yapay zekânın verdiği bazı “kaba” yanıtların internette viral hâle gelmesinin ardından bazı kısıtlamaları uygulamaya koymuştu. Şirket bir süre sonra bu kısıtlamaların bazılarını gevşetmişti.

microsoft bing

Bu kısıtlamalardan bazıları Bing’in sohbetinin biraz “ruhsuzlaşmasına” neden olmuştu. Yapay zekâ kısıtlamalardan önce cevapladığı bazı sorulara kısıtlamalardan sonra cevap vermez hâle gelmişti. Microsoft bu yanıt vermeme sorununu kısa süre önce yayınladığı güncellemeyle çözmüştü.

Microsoft Bing sohbet botunun kısa yolunu Windows 11’e de ekledi

Microsoft Bing sohbet botunun kısayolunu Windows 11’in görev çubuğuna da ekledi. Sohbet botu Windows’un arama motoruna da entegre edilmiş durumda. Yeni Bing hâlihazırda 169 ülkede 1 milyondan fazla kişi tarafından deneniyor. Şirket kısa süre önce mobilde ve Skype’ta da Bing’in sohbet botuna erişimi mümkün hâle getirmişti.

İLGİLİ HABERLER