Teknoloji

Microsoft Bing Masaüstü’ne sayfa içi arama ve Facebook bildirimlerini ekledi

Microsoft Bing’in masaüstü versiyonuna sayfa içi arama, gerçek zamanlı hava durumu güncellemeleri, Facebook bildirimleri gibi özellikleri getiren güncellemeyi yayınladı. Bing’in resmi blogundan yapılan açıklamada Bing Masaüstü uygulamasını indiren kullanıcı sayısının 10 milyona ulaştığı açıklanırken, uygulamanın yeni özellikleri hakkında da bilgi verildi.

bing-masaustu-100613

Sayfa içi arama özelliği sayesinde kullanıcılar herhangi bir web sayfasında, dökümanda ya da PDF dosyasında yer alan bir kelime veya kalıpla ilgili olarak o sayfayı terketmeden arama yapabilecek. Gerçek zamanlı hava durumu güncellemelerini Bing Masaüstü yenilikleri kapsamında sunan Microsoft, buna ek olarak yeni bir hava durumu uygulamaası da yayınladı. Bing Masaüstü’ne Facebook bildirimlerini ekleyen şirket, Facebook uygulamasında da tasarım değişikliğine gitti. Microsoft’un Bing Masaüstü uygulamasına Facebook bildirimleri desteği ekleyerek kullanıcıların Bing’de geçirdikleri zamanı biraz daha artırmayı hedeflediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Ücretsiz olarak indirilebilen Bing Masaüstü uygulaması sayesinde kullanıcılar tek tıkla Bing’in o günkü ana sayfasına erişebiliyor. Ana sayfa üzerinden geride kalan 9 güne ait ana sayfalara ulaşmak da mümkün. Bing Masaüstü uygulamasını indirenlerin birkaç gün içinde güncellemeye kavuşacağı belirtilirken, dileyen kullanıcılar son sürümü ilgili kısmındaki Bing bağlantısını kullanarak indirebilir.

İlgili >> Bing, Bing Blog

İLGİLİ HABERLER