Teknoloji

Microsoft’tan koronavirüs salgınını takip için interaktif harita

microsoft bing koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, küresel koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelerin ve istatistiklerin daha iyi takip edebilebiilmesi için interaktif bir Bing haritası hazırladı. Söz konusu harita; her ülkedeki vaka sayısını aktif, iyileşmiş ve ölümle sonuçlanmış şekilde ayrılmış şekilde gösteriyor. Harita, ABD özelinde eyaletlerdeki vaka dağılımını da görmeyi sağlıyor.

Microsoft’un interaktif haritasında ülkelere dair bilgilerin yanı sıra ilgili haber ve video bağlantılarını görmek de mümkün oluyor. Ancak buradaki haber ve videoların çok da güncel olmadığını söylemek gerekiyor. İstatistikler güncel olsa da, haber ve videolar salgının güncel hâlini anlamaya yardımcı olmuyor.

Microsoft’un haritadaki veriler için yayınlandığı istatistikler şu şekilde sıralanıyor: Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve Wikipedia.

Verilerin güncellenme sıklığı konusunda net bir bilgi verilmese de, yazıyı yayınladığımız sırada bilgilerin son 30 dakika içinde güncellendiğini gördük. Microsoft’un interaktif haritasının Türkçeleştirilmiş olduğunu belirtmekte de fayda var.

Microsoft, interaktif Bing haritasıyla koronavirüs salgınına dair güncel verileri görmeyi sağlarken; başka teknoloji şirketleri de benzer hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Google da koronavirüs salgınıyla ilgili bilgileri paylaşmak, yerel kaynakları göstermek için özel bir internet sayfasını faaliyete geçirecek.

İLGİLİ HABERLER