Teknoloji

Microsoft Bing ve ChatGPT entegrasyonunu duyurmaya hazır

microsoft bing chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft bugün önemli bir haber verecek. Yazılım devinin Redmond’daki genel merkezinde gerçekleştireceği duyurunun merkezinde ise yapay zekâ ve arama olacak gibi görünüyor. Google’ın ChatGPT rakibini tanıtmasından kısa bir süre sonra Microsoft Bing ChatGPT entegrasyonunun duyurusunu yapmaya hazırlanıyor.

Microsoft’un etkinliği Türkiye saatiyle 21.00’da başlayacak. Şirketten şimdilik etkinlik konusunda bir ipucu gelmese de, yazılım devinin ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile olan iş birliği doğrultusunda Bing ve ChatGPT’yi bir araya getirdiğini ilan etmesi bekleniyor.

Şirketten gönderilen davetiyede CEO Satya Nadella’nın “Bazı heyecan verici projelerle ilgili bilgiler paylaşacağı” belirtildi. Microsoft kısa süre önce OpenAI ile olan iş birliğini 10 milyar dolarlık yeni bir anlaşmayla uzatmış ve OpenAI’ın bulut partneri olmuştu. Bu anlaşma çerçevesinde Microsoft’un bulut servisleri OpenAI’ın tüm çalışmalarına ve hizmetlerine altyapı sağlayacak.

Microsoft’un etkinliği yukarıda da belirttiğimiz gibi Google’ın Bard isimli ChatGPT alternatifini duyurmasından kısa bir süre sonra gerçekleştirilecek. Bard hâlihazırda limitli bir grup tarafından test edilse de, Google önümüzdeki dönemde yapay zekâ aracını daha fazla kişiye ulaştırmayı amaçlıyor.

Microsoft Google’a yanıtını ChatGPT’yi arama motoru Bing’e entegre ederek verecek. Bu entegrasyona dair detayların bir kısmı kısa süre önce internete sızmıştı. Bazı Bing kullanıcıları arama motoruna entegre edilen sohbet sekmesiyle karşılaşmıştı. Microsoft’tan verilen bilgiye göre, yeni Bing gerçek sorulara “tam cevaplar” sağlayacak.

Microsoft Bing ChatGPT entegrasyonu dışında OpenAI ile başka iş birlikleri de yapıyor

Microsoft OpenAI’ın çeşitli modellerini kendi bireysel kullanıcı ve kurumsal ürünlerine entegre edecek. Bing dışında Word, PowerPoint ve Outlook’un da OpenAI teknolojisiyle destekleneceği söyleniyor. Microsoft kısa süre önce de OpenAI destekli Microsoft Teams Premium’u duyurmuştu.

Microsoft Bing ChatGPT etkinliğini Google’ın yapay zekâ ve arama etkinliğinden bir gün önce gerçekleştirecek. Ancak internet devinin Microsoft’a karşı hızlı hareket edip Bard’ı bir gün önceden duyurması, Paris’te gerçekleştireceği etkinliğin heyecanını biraz hafifletmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER