Teknoloji

Microsoft Bing arama sonuçları ile sohbet etmeye izin verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft bingMicrosoft Bing arama sonuçları içine geliştiriciler tarafından hazırlanan botları yerleştirecek. Şirketin söz konusu özelliği yaklaşık 1 aydır test ettiği belirtilirken, ilk etapta sadece Seattle bölgesinde yapılan aramalarda botlar işliyor. Microsoft’un planlarını yakından takip eden kaynaklar, şirketin önümüzdeki hafta Build konferansında botların kapsama alanındaki genişlemeyi duyuracağını belirtti.

Microsoft Build konferansının takvimini hafta içinde açıkladı. Şirketin açıkladığı takvimde seanslardan birinin “Özel botlarınızı Bing’e ekleyebilirsiniz” adını taşıdığı görülüyor.

Bing.com üzerindeki mevcut botlar, Seattle’daki Monsoon isimli bir restoran için yapılan aramalarda görülebiliyor. Yeni bir seçenek restoran ile Skype üzerinden sohbet etmeyi ve çalışma saatleri ya da park durumu gibi konular hakkında bilgi almayı sağlıyor. Önümüzdeki dönemde daha fazla şehirde bu imkanın sunulması öngörülüyor.

Microsoft Bing botlarına dair detaylar önümüzdeki hafta ortaya çıkacak

Yazılım devi, bot platformunu geçtiğimiz yıl Build konferansında duyurmuştu. Bing.com üzerine eklenen özel botlarla Microsoft’un bot platformunun kapsama alanını Skype’ın ötesine taşıyacak. Yazılım devinin Bing botları ile ilgil yeni detayları önümüzdeki hafta başlayacak geleneksel geliştirici konferansı Build’de kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER