Teknoloji

Microsoft Bing’in günlük kullanıcı sayısı sohbet botu sayesinde 100 milyonu geçti

microsoft bing

Microsoft Bing arama motorunun günlük aktif kullanıcı sayısının 100 milyonu geçtiğini açıkladı. Yapay zekâ ile çalışan sohbet botunun kullanıma sunulmasından bir ay sonra ulaşılan bu başarının duyurusunu şirketin Modern Yaşam, Arama ve Cihazlardan sorumlu başkan yardımcısı Yusuf Mehdi yaptı.

Mehdi açıklamasında arama motoru pazarındaki paylarının küçük olduğu gerçeğini unutmadıklarının altını çizdi. Ancak ChatGPT deneyiminin Bing’e entegre edilmesiyle hatırı sayılır bir değişimin yaşandığını da belirtmek gerekiyor. Mehdi, Bing’in aktif günlük kullanıcılarının üçte birinin servise yeni katıldığına dikkat çekti.

Mehdi şu ifadeleri kullandı: “Yeni Bing’in gördüğü ilginin aramanın yeniden icat edilmesinden kaynaklandığı ve Arama + Cevaplar + Sohbet + Oluşturma’yı bir deneyimde birleştirmenin benzersiz değerinden kaynaklandığı görüşümüzün bir doğrulaması olarak görüyoruz.”

Microsoft sayılardaki artışın yanı sıra, daha fazla insanın daha çok arama yapmasına ve etkileşimin artmasına dikkat çekiyor. Şirket bunun öncelikle Edge internet tarayıcısının kullanım oranının Bing’in yapay zekâlı sohbet botunun da etkisiyle artmasından kaynaklandığını belirtiyor. Buna ek olarak, Prometheus yapay zekâ modelinin de Bing’in sonuç kalitesini iyileştirdiğinin altı çiziliyor.

Microsoft Bing’in sohbet botuyla yeni içerikler de oluşturuluyor

Bing kullanıcılarının üçte birinin her gün aramaları için yapay zekâlı sohbet botundan faydalandığı belirtildi. Microsoft’tan verilen bilgiye göre, yeni Bing deneyiminin duyurulmasından bu yana 45 milyondan fazla sohbet gerçekleştirildi. Oturum başına üç sohbetin yapıldığı ve tüm sohbet oturumlarının yüzde 15’inde Bing’in yeni içerik oluşturmak için kullanıldığı ifade edildi. Günlük aktif kullanıcı sayısının sohbet botunun duyurulmasından öncesine kıyasla altı kat arttığına da dikkat çekildi.

Microsoft Bing’e yapay zekâ destekli sohbet botunu ekleyerek arama motoruna Google’a karşı rekabetinde yardımcı olacak güçlü koz sağlamış oldu. Bing’in hamlesinin ardından Google da Bard isimli yapay zekâ botuyla karşılık vermeye çalışsa da, Bard için işlerin en azından şimdilik pek iyi gitmediğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER