Teknoloji

Microsoft bilimkurgu hikayelerinden oluşan bir seçki yayınladı

microsoft-gelecek-vizyonlari-181115

Microsoft, bu yıl içinde bir grup bilimkurgu yazarını araştırma departmanına davet etmiş ve kısa hikayelere ilham sağlamak için yazarlara kaynaklarına sınırsız erişim fırsatı vermişti. Bu erişim fırsatından hareketle yazılan kısa bilimkurgu hikayeleri “Gelecek Vizyonları: İlhamını Microsoft’tan Alan Orijinal Bilimkurgu Hikayeleri” başlığıyla yayınlandı. Ödüllü dokuz yazara ait hikayelerin bulunduğu seçkideki konular çevirden ışınlanmaya kadar uzanıyor.

Microsoft bilimkurgu yolculuğuna katkı veren isimler arasında 2013’te çıkardığı ilk romanı “Ancillary Justice” ile pek çok ödül kazanan Ann Leckie, NASA’nın Yenilikçi ve Gelişmiş Konseptler grubunun danışma kurulunda yer alan David Brin ve FlashForward dizisine ilham veren aynı ismi taşıyan eserin yazarı Robert J. Sawyer gibi isimler bulunuyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, yazarların hikayelerine temel olacak araştırma konusunun seçiminde serbest bırakıldıkları belirtilirken, bu durumun bazı yazarların temalarının kesişmesine neden olduğu ifade edildi. Seçkinin editörleri arasında yer alan Skype tercümanı Allison Linn, otomatik öğrenme veya derin nöral ağlar gibi başlıkların özellikle ilgi çektiğini dile getirdi.

Ann Leckie’nin hikayesinde, farklı dilleri konuşan iki uzay topluluğu arasında yaşanan anlaşmazlık sonrası doğan hassas çeviri ihtiyacı konu olarak alınıyor. Leckie’ye bu konuda ilham veren ise Skype ve anında tercüme özellikleri olmuş.

Gelecek Vizyonları koleksiyonu, Microsoft’un internet sitesinden sunulan bağlantılar üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER