Teknoloji

Microsoft bilgisayarlara nasıl öğreneceklerini öğretmenizi istiyor

Öğrenme bilgisayarları ne kadar akıllı olurlarsa olsunlar, öğrenme potansiyellerinin yazılımlarıyla sınırlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu akıllı sistemi tek başlarına programlamayı bilmeyenlerin yardımına ise Microsoft Research koşuyor. Bir makine öğrenmesi aracı üzerinde çalışan Microsoft Research, böylelikle bilgisayarlara nasıl öğreneceklerinin öğretilmesini mümkün kılacak.

Alanında bilgili olan insanlar, doğru parametreleri girerek bilgisayarların öğrenmesine katkıda bulunabilecekler. Örneğin, bir aşçı bilgisayarına nasıl leziz tarifler oluşturabileceğini anlatabilecek. Ya da, bir doktor bilgisayarın tıbbi kayıtları tarayarak yeni hastasına ait ilgili verileri bulmasını sağlayabilecek.

Microsoft’un teknolojisi henüz oldukça yeni olsa da, programın beta testine davetiyeyle dahil olunabiliyor. Söz konusu beta testi sayesinde uygulamaların insanların günlük dilde söylediklerini anlayabilmesi mümkün hâle geliyor. Makine öğrenmesi süreçlerini demokratikleştirmeyi kendisine hedef olarak belirleyen Microsoft, herkesin günlük problemlerini çözerken yapay zekâdan yardım alabilmesini istiyor.

İLGİLİ HABERLER