Teknoloji

Microsoft bazı MSN uygulamalarını, Photosynth iOS ve Windows Phone versiyonlarını sonlandırıyor

microsoft copilot ai

microsoft-logo-mwc-2015

Microsoft Windows Phone ve iOS’teki Photosynth uygulamalarını sonlandırdığını duyurdu. Bu uygulamalar için geliştirici desteği bitiyor ve ilgili uygulama mağazalarından geri çekiliyor. Eğer daha önce Photosynth uygulamasını yüklediyseniz, kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak Microsoft bundan böyle kendi başınıza kaldığınız konusunda sizi uyarıyor, herhangi bir güncelleme yayınlamayacağını belirtiyor.

Photosynth’in web sitesinde Microsoft yeni Photosynth Preview teknolojisinin ve onun bulut işleme yönteminin, uygulamalarının ürettiği küresel panoramalara göre bir mekanı yakalamada daha yoğun ve sarmalayıcı bir yol sunduğunu belirtiyor.

Photosynth uygulamalarıyla daha önce panoramalar oluşturan kullanıcılar bunları Photosynth.net sitesine yüklemeleri konusunda uyarılıyor. Bu site üzerinden panoramaları paylaşmak veya onları gizlilik tercihlerine bağlı olarak kişiye özel olarak ayarlamak mümkün oluyor.

Photosynth veda eden tek uygulama değil. Bunun yanında Microsoft MSN’in mobil uygulamalarına da son veriyor. MSN Travel ve MSN Food & Drink uygulamalarının Windows, iOS ve Android versiyonları 28 Eylül tarihinden itibaren sonlandırılıyor. MSN Health & Fitness uygulaması da 1 Kasımdan itibaren üç platformdan da kaldırılıyor. News, Weather, Sports ve Money uygulamaları ise yayınlarını sürdürecek, bu arada o uygulamaların Windows 10 versiyonları da çıkacak.

İLGİLİ HABERLER