Teknoloji

Microsoft Avrupa’daki Windows 8 kullanıcıları için tarayıcı seçim ekranını sundu

Meydana gelen teknik bir hata geçmişte 28 milyon Windows 7 SP1 yüklü makinede internet tarayıcısı seçim ekranının atlanmasına neden olmuştu, bu da Avrupa Komisyonunun Microsoft’a getirdiği kuralın çiğnenmesine yol açmıştı. Neyse ki, Microsoft Windows 8 ile bu hatayı tekrarlamıyor. Şirket Avrupa’daki Windows 8 kullanıcıları için bir güncelleme yayınladı. Bu Windows güncellemesiyle birlikte Windows 8 kullanıcılarına uygun internet tarayıcısını seçmeleri için Metro tasarımında bir uygulama sunuluyor.

Microsoft’un Internet Explorer’a alternatif olarak sunduğu tarayıcılar arasında Chrome, Firefox, Maxthon ve Opera da yer alıyor. Tarayıcı seçim ekranı cihaza yüklendikten sonra, cihaz yeniden başlatıldığında otomatik olarak açılıyor ve kullanıcıları bir internet tarayıcısı seçimi yapmaya, bunun önemini de belirterek, yönlendiriyor. Windows 7 için sunulan önceki versiyonlar gibi bu güncelleme Windows 8’in geleneksel masaüstü versiyonunun görev çubuğunda sabitlenmiş olan Internet Explorer kısayolunu kaldırıyor. Ancak güncelleme sonrasında Windows 8 Başlat Ekranında Internet Explorer eskisi gibi olduğu yerde kalmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği tarafından verilen pazardaki hakimiyetini kötüye kullandığı kararının ardından Microsoft’a Windows işletim sisteminde tarayıcı seçim ekranı sunma zorunluluğu getirilmişti. Her ne kadar rakip şirketler Windows 8’in Metro tarafından bir tarayıcı seçim fırsatı sunulmadığından yakınıyor olsa da, gelen bu yeni Windows güncellemesi Windows 8’deki tarayıcı seçimiyle ilgili, özellikle Microsoft’un başına gelen son problemden ötürü 2009’da getirilen kuralın ihlâli şüphesiyle Avrupa Komisyonunun bir soruşturma başlatmasının hemen ardından artan endişelerin önüne geçecektir.

İlgili >> Tarayıcı Seçimi

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER