Teknoloji

Microsoft Avrupa’da mağaza açmanın hazırlıklarını yapıyor

Microsoft’un ABD’de açtığı ve kendi adını taşıyan mağazalar şirketin ürünlerini deneyimleme ve satın alma konusunda ilk elden bir çözüm sunuyor. Hatta biz de incelemesini gerçekleştirdiğimiz Surface RT’yi New York’un Times Meydanında açılmış bir Microsoft mağazasından temin etmiştik. Söz konusu mağaza fazla geniş bir alan kaplamıyordu, ancak içerisi Apple’ın mağazalarında gördüğümüz gibi sadece masalarla doldurulmuştu ve hacminin kaldırabileceğini düşündüğümüzden daha fazla insanı kaldırıyordu. Microsoft’un ana vatanındaki müşterilerine sunduğu bu deneyimi Avrupa’ya taşımaya hazırlandığı söyleniyor.

Gelen haberlere göre şirket İngiltere’de açacağı ilk Avrupa mağazası için gayrimenkul sahipleriyle görüşmeye başlamış. Bu görüşmelerden haberdar olan bir kişinin verdiği bilgilere göre Microsoft’un ilk mağazaları 2013 yılı içinde İngiltere’de açılacak. Ne var ki, mağaza veya mağazaların ne zaman açılacağı konusunda net bir zaman aralığı verilmedi. Microsoft’tan da konuyla ilgili bir açıklama yapılmıyor.

Microsoft’un ürünlerinin tüketicilere ulaşması noktasında satış kanallarının bir hayli geniş alana yayıldığını söyleyebiliriz, Microsoft mağazaları da bu kanallara katkı yapıyor. Bununla birlikte yukarıda da belirttiğimiz gibi tüm Microsoft ürünlerini aynı çatı altında bulma ve deneyimleme fırsatı da sunuyor.

İlgili >> Financial Times

İLGİLİ HABERLER