Teknoloji

Microsoft Authenticator girişleri Apple Watch üzerinden onaylayabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft authenticatorMicrosoft Authenticator uygulamasının Android, Windows ve iOS versiyonları önümüzdeki ay kullanıcılarla buluşacak. Şirket güncellemeyle uygulamalara yeni özellikler ve yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü ekleyecek. Şirket Android üzerinde çok sayıda servisinde çift aşamalı kimlik doğrulama özelliğini desteklese de, iOS’te bu destek Microsoft Azure ile sınırlı kalmıştı. Bu durum 15 Ağustos itibarıyla değişecek. Authenticator uygulamasıyla hem iOS’te hem de Android’de farklı servislerin çift aşamalı girişleri desteklenecek.

Microsoft hesabı sahipleri, diledikleri takdirde gelen giriş doğrulama taleplerine telefon ekranlarındaki bildirim üzerinden yanıt verebilecek. Bu özellik Apple Watch veya Samsung Gear akıllı saatleri üzerinde görüntülenen bildirimler için de geçerli olacak.

Google da kısa süre önce Android ve iOS’teki Google uygulamaları için hazırladığı “Onaylamak için Dokun” özelliğiyle çift aşamalı doğrulama imkanlarından faydalanılmasını kolaylaştırmıştı. Microsoft’un bildirim desteği de benzer biçimde, hatta biraz daha hızlı işliyor.

Microsoft Authenticator 15 Ağustosta Android ve iOS için yayınlanacak

Microsoft Android ve iOS’te parmak tabanlı onaylar için de destek sunacak. Şirketin kimlik birimi yöneticilerinden Alex Simons, yeni uygulamayla ilginç şeyler sunmaya yeni başladıklarını belirtti. Uygulama 15 Ağustos itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER