Teknoloji

Microsoft Authenticator’ın Apple Watch desteği kalktı

microsoft authenticator apple watch

Microsoft Authenticator, Apple Watch desteğini sonlandırıyor. MacRumors tarafından bildirildiği gibi bu durum, yalnızca giyilebilir cihazı kullanarak bağlı hesaplarınıza kolayca giriş yapamayacağınız anlamına geliyor.

Uygulamanın 6.7.3 sürüm numaralı iOS güncellemesi, “Microsoft Authenticator’ı Apple Watch’tan kaldırdığını” belirtirken, iPhone’unuzda aldığınız tüm Microsoft Authenticator bildirimlerini Apple Watch’ınıza yansıtmaya devam edebileceğinizi de belirtiyor.

Microsoft, Authenticator’ı Apple Watch için ilk olarak 2018’de kullanıma sunmuştu ve çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) oturum açma işlemlerini kolaylaştırmak isteyen herkes için bunun yararlı olduğu kanıtlamıştı. Kimliğinizi doğrulamak için telefonunuzda Microsoft Authenticator uygulamasını açmak yerine, saatinizde görünen bir bildirim aracılığıyla oturum açmayı onaylayabiliyordunuz.

Apple Watch uygulamasının kapatılmasını ilk olarak geçtiğimiz aralık ayında, Microsoft’un SSS sayfasını Apple Watch’ta Authenticator’ı yükleyemeyeceğinizi veya kullanamayacağınızı belirtmek için sessizce güncellemesinden sonra duyduk. Microsoft’un neden şimdi Apple Watch desteğini bırakmayı seçtiği net değil, Ancak belirsiz bir şekilde, watchOS’un “Authenticator güvenlik özellikleriyle uyumsuz” olduğunu belirtiyor.

Son birkaç yıl boyunca watchOS; Pokémon GoUberInstagram ve bunun gibi bir dizi dikkate değer uygulamayı kaybetti. Aslında bu durum her hizmetin bileğinizde olması gerekmediğini de kanıtladı. Ancak tüm bu uygulamalar arasında, Microsoft Authenticator en pratik uygulamalardan bir tanesiydi, bu nedenle kapatılmış olması bazı kullanıcıları epey üzecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER