Teknoloji

Microsoft Asus ve Dell tarafından üretilen Windows 10 VR başlıklarını görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Asus Windows 10 VR Başlığı (Görsel: The Verge)

Microsoft Asus ve Dell tarafından üretilen Windows 10 VR başlıklarını Computex 2017 kapsamında düzenlediği etkinlikte görücüye çıkardı. Şirket “Windows Mixed Reality” olarak nitelediği teknolojiye sahip başlıkları hangi şirketlerin üreteceğini daha önce açıklamıştı. Acer, Asus, Dell, HP ve Lenovo Microsoft’un Mixed Reality projesindeki ilk iş ortakları olmuştu.

Yazılım devi, Computex 2017 etkinliğinde Asus, Dell ve Lenovo’nun ürettiği Windows 10 VR başlıkları hakkında biraz daha detaylı bilgi verdi. Dell’in geliştirdiği beyaz renkli sanal gerçeklik başlığının tasarımının altında şirketin XPS ve Alienware ekiplerinin imzası bulunuyor. Dell sanal gerçeklik başlığını yıl sonunda uygun bir fiyat karşılığında potansiyel müşterilerle buluşturmayı planlıyor. Dell’in başlığı kutusundan ağırlık dengesine sahip bir baş bandı, değiştirilebilir şakak minderleri, kablo ve ters döndürülebilen vizörle çıkacak.

Dell Windows 10 VR Başlığı (Görsel: The Verge)

Lenovo’nun Mixed Reality başlığı ise Microsoft tarafından “inanılmaz uygun fiyatlı” şeklinde tanımlandı. Ancak şirket fiyat konusunda kesin bir bilgi vermedi. Lenovo’nun başlığında iç-dış takip için yerleşik sensörler bulunuyor. Bütün bu bileşenler “sade” olarak nitelenen bir tasarımın içinde kullanıcılara sunulacak. Lenovo’nun sanal gerçeklik başlığı da 2017 bitmeden satışa sunulacak.

Microsoft Asus tarafından üretilen Windows 10 VR başlığının çıkış tarihi konusunda bilgi vermedi

Asus’un Windows Mixed Reality başlığı, Dell’in başlığına kıyasla çok daha ilginç görünüyor. Başlığın önüne çok köşeli bir 3D paneli ekleyen şirket, altı dereceli hareket takibi özelliği de sunacak. Microsoft Asus’un başlığının piyasaya çıkış tarihi konusunda ise bilgi vermedi. Bu da başlığın çıkışının 2018’e sarkabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER